Il Serraglio

Gårdar, vinodlingar och fruktträdgårdar, blandas i ett mångfacitterat landskap med ekskogar och tallskogar. Här ligger en större fågellokal för flyttfåglar som innehåller blandade livsmiljöer och ger även utmärkta förutsättningar för häckande fåglar. (Med Brian M. Godfrey – Cannon Beach, OR, USA)

När besökare kommer till Il Serraglio som ligger ca 2 km från den välkända vinstaden Montepuliciano blir de förtrollade av skönheten i området. Kullar med ett lapptäcke av vingårdar, oljelundar och med en utsikt över Toscana och sjöarna runt Montepulciano, Umbrien och Trasimeno. Skogarna med dess vilda djur är också hemvist för den berömda vita tryffeln i regionen, liksom andra vilda skogsprodukter som porcini , frukt, bär, nötter och mandlar, gå en promenad och se vad du kan hitta!

Ägarna har en fantastisk kunskap om småstäderna i detta välkända område som Monticchiello – en riktig pärla 9 km från gården. Bagno Vignoni, Pienza och Montepulciano i en omkrets på  4 km runt gården. Deras kärlek till sin gård och området visas i deras personliga handlingar Agriturismo Il Serraglio ligger i ett naturområde med en tilltalande skönhet

Il Serraglio håller en välfylld vinkällare för den lokala olivolja och berömda vin som “Vino Nobile”, “Rosso di Montepulciano” och IGT Toscana.

Länk till Il Serraglios hemsida

Vinlista

Rosso di Montepulciano DOC (Sangiovese, Colorino di sangiovese)
Nobile di Montepulciano DOCG (Sangiovese, Mammolo)

Läs mer om Il Serraglios viner i vårt sortiment här.